idag var jag berusad. faktiskt en del. jessica med.





Flåt för att vi skämde din hund... å flåt familjen, vi lånade bara den..

McFLY/Avenue/Reemer Live Wembley Arena 27/11-08

Den 27 November 2008 är officiellt den bästa dagen i mitt liv. Den avslutade hela London-grejjen på nått sätt, iomed att vi var tvungna att gå tidigt senaste koncerten. Vi fick veta att vi missat en timme! Mer än halva! Denna London-resan nr 2 var fruktansvärt impulsiv och halvgalen, men det absolut bästa spontana beslutet vi någonsin gjort. När vi åkte hem kändes allt så bra och vi var inte alls ledsna att åka hem som sist, för nu fick vi avslutet.



Vi anlände till Heathrow runt lunch och kände oss lagom stressade då folk stått utanför Wembley sedan tidig morgon. Ville  verkligen hamna långt fram och Wembley är ju inte den lilla arenan.. Vi kutade runt vid tunnelbanorna och tågen, hamnade på fel pga knasig tunnelbanepersonal och fick åka tillbaka sen när vi satt på rätt tunnelbanelinje krånglade tunnelbane tåget och vi fick ungefär 14 hjärtattacker påväg till Wembley..

Väl framme i Wembley-city kutade vi till bussen men missade den, kutade efter till nästa hållplats och missade den där  med.. vilket resulterade i att vi kutade enda till arenan, i ösregn. det var charmigt. vi råkade springa fel och hamnade på Wembley stadium och började nästan gråta av panik. såg skyltar med Wembley arena och rusade ditåt. Blev en jävla massa springande, men vi hittade fram, kastade oss till biljett-uthämtningen och ställde oss i kön. Vi hade biljett nr 264 vilket var helt ok. lång kö, men mkt mellanrum och utspritt folk så vi lugnade oss och paniken släppte. Det var någorlunda varmt och behagligt ute så köande i 4 timmar var noll problem. Kameror filmade kön och det sprang runt galna brittiska små-fans överallt, det var sött.



Efter insläpp fick vi en smula panik igen då det var folk överallt och kö till jackorna och snurrigt. men de flesta hade sittplatser så det var lugnt. När vi kom ner till standing-arean så satt det folk vid scenen och vi satte oss bland dom, och blev sjukt förvånade att det var så långt fram.. kändes inte alls som att alla framför oss i kön att där..



Sen reste sig folk och kastade sig på scenen..då hamnade vi plötsligt svinlångt fram..



Med 5 pers framför oss var vi hur nöjda som hellst.

Avenue var först ut som sist, och Kajsa och jag var nog med exalterade i hela Wembley att se dom. Ingen annan sjöng med, utom dom som vatt på samma konsert innan haha. de va küüül! sötungarna! dom var fruktansvärt duktiga.. likaså Reemer som bjöd på en supershow! Dom är riktiga talanger!!



Avenue:










4 av 5 Avenue-grabbar...synd att Andy fattades, hade varit kul att ha alla på en bild.




Folk svimmade åt höger och vänster.. Fruktansvärt många fick bäras över! 






Reemer:








Vi fick veta att McFlys Radio:Active turne-dvd skulle spelas in på denna konserten och att en live-version video av Do Ya, som skall gå att ladda ner mot nogra kronor som skänks oavkortat till "Children in need" även skulle spelas in där. Vi hamnade längre fram hela tiden, dels för att alla hoppade å tryckte framåt och dels för att alla hela tiden svimmade och lämnade rum haha. Vi hade alltså en inspelnings-kamera  och fotografer i nyllet hela kvällen! Dom körde verkligen en extra bra show, den var utöver allt annat jag någonsin sett förr! Dumt att jag ens försöker förklara i ett inlägg såhär, för inga ord kan förklara hur fantastiskt det var och hur lyckliga vi är som fått uppleva allt detta.

McFLY








Wembley är så stort att det finns en extra-scen i mitten av arenan, en ganska liten. Plötsligt hissades en liten plattform med genomskinlig botten ner där bandet gick upp på och spelade. Det var nått av det häftigaste jag sett på allvar. Plattformen körde sedan över hela stå-publiken ganska lågt och stannade sedan vid den lilla extra scenen där dom körde ett par låtar så att folket som stod fruktansvärt långt ifrån också fick en chans att se dom nära. himmla sjysst!




















Magiskt.





Thanks for the best day of my life. En helt offatbar show som vi kommer ha på DVD. Helt overkligt. Hade kunnat betala trippelt för denna upplevelsen. Det bästa vi nånsin gjort. Tack Kajsa min lilla syster-ängel för att du finns och varit med mig genom båda dessa upplevelserna som ändrat våra liv. Är så glad att vi gjort detta tillsammans, min bästa flicka.


...

vi är hemma och lugna nu. historia kommer. and its a big one.

herregud

 

Imorgon smäller det igen. HUR LADDAD?

Avenue

Dessa sötnötarna var/är förband på konserten förra Lördagen och på Torsdag. Lite väl mkt pojkband överlag, men deras energi och glädje på scenen gottgjorde. fan vad härliga dom är live! dessutom räddar gitarren och låtvalet deras pojkbandsstämpel lite i det andra klippet, duktiga pojkar! (delar av denna texten lät som en utvärdering från juryn i idol...)



 


"nothing really matters at all"


Pour yourself a coffee put your clothes back on and tell me your name



put your fist on your chest, raise your voice in protest



Don't pretend you hate us when you sing our songs, cause we all look the same in the dark

A night out:






"help me babe I gotta get over you"

Min blogg används ibland som källar-förråd. här kan jag liksom lägga klipp och sånt som jag inte orkar springa rundor för att hitta var dag. gött mos. tänker lägga upp alla mina favvo klipp på mcfly här. inte för att sprida den fina musiken eller dela med mig till er utan endast för min egen skull bara för att jag är så sjukt ego och bara bryr mig om mig själv.


Denna pyttelåten är ett bonus track och finns typ endast på youtube. om nån hittar den i mp3-fil så är jag villig att ge 50.000 i hittelön


little joanna's got big blue eyes

ja. okej.alltså. Jag vet att det förmodligen är hysteriskt kul att peta ner hundbajspåsar, fiskar, kondomer och dylikt i brevlådorna och tanken på att vi som hanterar allt som kommer direkt utifrån förmodligen dör varje gång sånna grejjer kommer måste med vara komedi. men om jag skall vara ärlig så måste jag meddela att vi är fruktansvärt vana och har sett det mesta vid det här laget med tanke på att folk petat ner allt som över huvudtaget får plats i luckan samt att vi dagligen hanterar tundratals med förpackningar med prover från kliniker innehållande diverse avföringar bl.a. och jag kan berätta att sånna ibland går sönder... och om ni vill jävlas nått så brutalt så ska ni stoppa ner marabou eller stora bilder på Estrella sourcreme and onion, för det enda man plågas av är mat och godisbegär på det stället. Varenda gång de kommer nått skabbigt så rynkar man på näsan lite, men kommer det ett stort vykort på en prinsesstårta då jävlar blir det liv i luckan.

and also, London/McFly/Avenue/Reemer om 6 dagar. HUR LADDADE??



Kajsa ska leka modebloggare och trillar istället över bord. Bournemoth tyckte det var jeeteeekul att vi pratade exotiskt och stog i konstiga ställningar och sedan trillade. sen umgicks vi med tuggumiautomater. den var så rund å go liksom.





Later!

"naked ladies...naked goats"



Disney-butiken på Oxford street med julpynt, skit också att vi missade den dagen efter på vår shoppingrunda. Jag hade på allvar spenderat ett par slantar där inne.
Översta bilderna är en Kim utan smink (the truth may just as well be put forth..) och en bild från tågstationen i Bournmouth efter spelningen, koftan köpte jag på Primark samma dag för snuskigt lite pengar. jag har en normal hand.

Företsen, om 6 dagar drar vi till London igen och ser konserten igen fast i London Wembley arena. Denna gången skall vi inte missa en enda sekund. Landar i London runt 12, och åker tillbax mot flygplatsen run 03.00 igen, so no need of a hotel. Dom 4 timmarna vi har att vänta mellan konserten och nattbussen mot flyget spenderar vi med att käka å kuta rundor i våra gammla hoods haha. Gonna be awsome!


En dubblis och en Kajsa som var snuskigt stolt över sin starbucks.




Later!







"I'm not weird, I'm cool"

Ny policy once again: Alla inlägg skall inledas med ett citat som rubrik.

Ibland blir jag rädd för mig och Kajsa. Min syster och jag verkar sakta förvandlas till en och samma människa (inte mig emot). Vi hade tydligen skrivit nästan samma sak på våra bloggar, utan att ha läst varandras. Jag skrev: "Jag är fast i McFly-dimman och planerar stanna här ett tag till för evigt", hon skrev på samma gång: "Ni får helt enkelt leva med att jag och Kim är inne en McFly dimma". A tiny bit freaky... Sen när vi skickade youtube-klipp till varandra via msn så skickade vi samma klipp på samma gång till varandra, flera ggr. There's alot going on right now.. min fokus är rätt snurrig nu, och befinner sig lite här och var istället för rakt ner i uppsatsen. Bummer.. kan heller inte sätta fingret på om hur jag känner mig nu är negativt eller positivt.. Kajsa känner i princip samma..fruktansvärt skum känsla.. allt bara flyger runt i huvudet, får inte ordning på nått. Men som sagt.. behöver inte vara negativt..

Idag då? Welliwell mate, skall revise my introduction i uppsatsen, dricka skitmycket latte och diska. Vill till Lund.. men ekonomin säger NAJNAJ. or in fact, jag vill till London, men ekonomin säger NOOO. Saknar Bayswater *panikböl*
Aja, förhoppningsvis är man tillbaka innom ett år, cross your fingers!





Later!

Hello

Nu har vi bara examens-uppsatsen att fokusera på så kanske hinner man uppdatera on a daily basis from now on..
Jag är fast i McFly-dimman och planerar stanna här ett tag till för evigt. Skall med Sara ut på Lördag, tror ni man kan önska McFly-låtar på ett ställe som spelar RnB, eller måste man med våld koppla i sin iPod i deras högtalare själv? Plan B får vara att stoppa i lurarna i öronen och ställa mig i ett hörn med ryggen mot dansgolvet och lyssna på egen hand. det får det.
Idag tvättas det, och diskas det och McFly:as det och planeras det. Letar som en tok efter utbildning i London inför nästa höst. Kommer sannerligen söka till LA med omnejd också som planerat från början, men vidgar nu mina vyer och inkluderar London. Kärleken för den staden är gränslös. Bournemouth var heller inte fy skam.
Raggat upp tok-mycket info angående olika master's degrees innom International relations, human rights och political science, boende etc. som skall behandlas mer ingående såfort tiden finns. Excited!

Förhoppningsvis kan jag börja skriva vanliga inlägg igen då den värsta delen av skolan verkar vara över (peppar ta i trä), och jag kan börja umgås med folk som en vanlig homo sapiens och pyssla med annat utanför mina 4 väggar..massa bilder och massa kul! jaaaa!
Som sagt next stop: party på Lördag med Sara..fan vad vi e kassa på att ta bilder när vi egentligen älskar det bägge 2, så okej vi säger såhär MINIMUM 10 bilder skall produceras från Lördag, och läggas ut här. Sen får vi skylla oss själva om vi bara tar 10 bilder varav vi ser ut som ufon på 9 och som kanske möjligtvis människor på 1. Fan 20 bilder ska fan tas!! nu jevlar!

got to run mate, cheers! (läs brittiska! förfan, läs alltid saker på brittiska. gärna även saker som skrivs på svenska)

Ny policy: Alltid minst en bild i varje inlägg! Och det får inte vara en bild från google.se på typ en gnu, utan det skall vara ett par dagar gammla bilder eller liknande från nått i mitt liv. jadå.

Later!




strolling down Queensborough terrace vid vårt hotell påväg till notting hill. då när man älskade sitt liv.



London med älsklingssyster

Spenderade helgen i London med syster som inte hade en aning, överrasknings resa som 18 /student-present. Vi hade det alldeles underbart med ett mysigt hotell, mysiga promenader längst Hyde Park, Oxford street och Notting Hill. Åkte sedan ner till Bournemouth som final i överraskningen och såg McFly live i BIC. Det var helt fantastiskt med 2 skitbra förband och en McFly-spelning som var helt ofattbar. Bästa som hänt oss båda.

Vårt mysiga hotell i Bayswater, 10 min från Oxford streets kärna.




Vi fick rum på 3e våningen. En av McFly's bästa låtar heter Room on the 3d floor, vilket vi tyckte var lite av ett öde att vi hamnade där på hotellet.




Strosade på Portobello Market i Notting Hill



Sen köade vi i ett stort parkeringshus, folk var gäälna om man säger så.



Det första förbandet, Avenue, ett gäng störtsköna söta brittiska grabbar. Superenergiska och glada och duktiga!




Förband nr 2, Reemer, var så jäkla grymmt! Bjöd på en super show fyfan va bra dom var. Sångaren (och resten för den delen) var utöver det vanliga, rockiga som fan och superbra! Också brittiska och hur goa som hellst.




MCFLY:


Dougie-boy me sin rosa gitarr (bas kanske?)




Danny lirar.




Dougie och Tom (svårt att få med trummis-Harry på bild)




Alla 4 grabbsen, inklusive Harry bakom sina massa trummor.




Tyvärr fick vi lämna himmelriket för att hinna med det sista tåget hem till London. Sorgligt, men vi fick höra större delen av spelningen, inklusive alla våra bästa låtar. Värt det absolut! Bilden tagen från utgången på the main floor. Dom var så duktiga grabbarna, stoltare än stoltast!




EN låt från deras nya platta: "Everybody knows" (acoustic version) enjoy!




Nu skrivs det vidare på examensarbetet, adios!

it's alive

Den lever. Den är trött och plugg-förstörd. Men den lever.

Idag tar jag mig tid att skriva lite om vad vi pysslat med den senaste tiden, hur det går i skolan och hur det känns just nu och inför framtiden då examen är innom räckhåll.

Vi har läst delkurser bredvid examens-uppsatsen vilket resulterat i en del panikångest-attacker då stressnivån varit på bristningsgränsen iomed att jag jobbat bredvid. Men med tanke på att jag själv valt att ha ett extrajobb vid sidan om, samt att alla i klassen är i samma sits så har det bara varit att kämpa på, upploppet nu ju! Så ja, det enda som hänt här är bara en jävla massa plugg.
Vad läser jag nu då? Examenskursen består av 3 delar:
1. Contemporary Cultural Theory: där läste vi culturella teorier (av namnet att döma) som har med identitet, samhälle, ideologi m.m. Vi har bla läst djupare nivåer av Marx, Lacan, Bourdieaux, Baudrillard, Foucault och Barthes. Metoden har gått ut på att tolka och analysera deras texter och diskutera i seminarer. Klurigt men kul att belysa såpass betydelsefulla personer och deras tankar. Varför är detta intressant och viktigt? Jo för deras teorier har kommit att användas i nutida studier och forskning i hur världen, indentitet, culturella möten, osv är uppfattat och funkar.

2. Postcolonialism: I denna delkursen läste vi 3 romaner Jane Eyre, Wide Sargasso Sea och A grain of wheat. Analyserade, diskuterade och skrev uppsatser om aspekter kopplade till postcolonialism.
Vad är postcolonialism? Och vad är colonialism? kolonisering i korthet refererar till situationen där västerländska stater gick in, tog över och slog läger i andra stater, omvände befolkningen till deras moral och tankesätt och helt enkelt expanderade sin egen stat. Postcolonialism innebär då situationen efter att den coloniserade staten fått independence, inte bara att staten med makt dragit sig ut ur landet sen är det inte mer med det, utan den psykologiska situationen som befolkningen i den coloniserade staten befinner sig i. Hur ser man på sin egen identitet och hur står värderingarna efter att ha levt under sådana förhållanden såpass länge sen får frihet? Hur ser förhållandena ut i landet efter en "efter-kolonisering"? Postcolonialism handlar mer eller mindre om värderingar, psykologi och moral efter colonialsm, och är flitigt diskuterat då det inte finns nått specifikt  extra giltigt svar på vad termen innebär.
Denna kursen har inte varit lika tunga som kurs 1, men mer intensiv... Sitter och skriver slut-uppsaten i detta ämnet nu, som skall vara en fördjupning på en av uppsatserna vi skrivit på böckerna. ska nog gå bra.

3. Bachelor's paper: Den viktigaste delen på kursen, vår examens uppsats. Den har legat vid sidan om hela terminen, vilket gjort att vi pluggat 200%. Jag skriver om förhållandet mellan religion och mänsliga rättigheter- jämförelse när det gäller moral, principer, människo värde och dom eventuella problemen mellan de båda. Fruktansvärt intressant, och kul då vi verkligen jobbar med exakt det vi är intresserade av.

Visst är hela denna karusellen fruktansvärt jobbigt och även om man konstant får hålla mental koll på att man inte springer raka vägen in i väggen så utvecklas jag otroligt mkt. Visst är det nojjigt då å då att inte utbildas till ett yrke med titel, och vilket jobb ska man ha senare osv, men jag värderar personligt intresse högre, detta är något jag älskar och tycker är tusen gånger viktigare att ha kunskap i. Ser ej ner på yrken med titlar och liknande, alla yrken behöver fyllas för att samhället skall funngera, vilket innebär att alla yrken mer eller mindre än lika viktiga i den bemärkelsen.. men jag själv är otroligt intresserad av forskningen kring hur samhället/världen fungerar och varför. Jag älskar att lära mig om människoflöden och varför folk migrerar runt om i världen, etik och moral i olika kulturer, kulturella möten och dess konsekvenser, hur identitet och synen på världen ändras och påverkas i och med globalisering och modernisering.
Det är sånthär jag anser är det viktigaste, att följa det globala samhällets utveckling och se orsaker och effekter som kan bidra till större förståelse, och det är det jag anser är viktigast, att läsa nått man brinner för och är genuint intresserad av, då kan man finna drivkraften att gå hur långt som hellst och finna jobb som man älskar.

Mina planer?
Jag har en ganska vag plan om våren... Fokus kommer ligga på att sammanställa ansökan till masterexamen i USA/England hösten 09, men jag är inte helt säker på vad jag skall pyssla med. Jobba? Läsa en kurs för extra credits? Funderar på att hänga löst och söka ett jobb  till bredvid posten, denna terminen har bara handlat om planering och strikthet, så det känns nästan spännande att inte riktigt veta hur våren ser ut. Jag funderar även på att läsa vidare-kurs i Human Rights då jag älskade den första kursen och min uppsats berör det.. Får se! Blir nog hur bra som i vilket fall som hellst.
(Såg dessutom att det fanns ett jobb på Peru's ambassad i Sthlm =( attans att ja inte tagit examen ännu... annars hade jag sökt). Min dröm är att jobba på en ambassad utomlands. Vill jobba med nått som berör internationella relationer och kulturella möten, ambassader, FN, integrations/migrations-institutioner, internationella departement osv.

HERREGUD vad långt det blev... Men ni som undrat så mkt vad jag läser och varför, here you go =)

KRAMIS!


RSS 2.0