up close and personal

2007 gjorde ***** en UK turné där dom endast besökte mindre ställen på mindre men fler orter till skillnad från deras arena turneer med arenor som Wembley, Manchester MEN och Liverpool. Detta för att fans som annars kanske inte haft chans att åka till en arena eller på annat vis inte haft möjlighet tidigare skulle få chansen att gå på konserterna. Spelningarna var små och intima för att bandet skulle få närmre kontakt med sin publik, därav namnet Up Close and Personal.

Nu har dom gått ut med info om en ny Up Close and Personal-turné i UK 2009 och det första datumet är satt den 21:a April! Resten är däremot ej satta, orterna är heller ännu spikade. Men vi kommer definitivt gå, så ännu en *****-resa är bokad! Så vi skall alltså åka April- början på Maj och sen på den välplanerade gigantiska utomhus-koncerten i Sherwood i Juni. Kajsa och jag har pratat i ett halvår om hur fantastiskt det hade varit om dom gjorde en till UCAP turné, då känslan är helt anorlunda än på dom fullsmockade arena-koncerterna.. och så gör dom det! Helt ofattbart!


My youtube

Några klipp som står mig extra nära om hjärtat.


Not Alone speglar Danny Jones' tankar om mobbningen han utstod pga att han spelade gitarr. Fruktansvärt bra framfört akustiskt i ett smockat Wembley 2007.

 Denna videon är från Borlänge. Tror inte Mraz är beredd på en publik som fullkomligt skriker tillbaka hans text. Underbar publik. Underbar stämning.

 Mariah Carey gör en duett med Pavarotti. Mariah's engelska "Hero" möter Pavarottis italienska opera. Detta är under Mariah's enligt mig bästa period då hennes röst var som starkast. Fullkomligt magiskt. Sett henne 2 gånger live med Cicci, fina minnen både från koncerterna och hennes musik, som funnits med mig i många många år.

Kelly är ett original. Fantastisk kvinna. Denna videon är den mest fantastiska hon gjort. Intim och ärlig. Helt perfekt.
 
Lars Winnerbäck har präglat många år av mitt liv då mina föräldrar lyssnat på hans musik otroligt mycket. "Balladen om konsekvenser" är en av de bästa låtarna som producerats någonsin. Winnerbäck är ett geni.svarta hundar och vampyrer i gatubrunnar.Vovvebus med maddes flock. här är 2/3delar. hennes svarta tillskott. sötungar.
Vi såg Låt den rätta komma in och den där bröllops-komedin med..dom 2 brudarna.. Bride war? Bridal..war? Anne Hathaway och hon..Den var KUL iaf! Inte den första alltså. Den var mkt bra, men vi inhalera godis i ren panik för att försöka uppnå högsta tänkbara sockerchock för att dämpa den obehagliga känslan filmen bjöd på. uuh. kroppsdelar plumsandes i vatten, folk som brinner upp och ditten och datten. Not my cup of tea. det kröp vampyrer överallt när jag skulle hem. i alla bilar satt dom, dom lurade under varenda gatubrunn och DESSUTOM satt dom även uppe i träden.

Idag har vi bokat flyg och betalat hotellet i förskott. jävligt bra dag enligt kim. och kajsa. å säkert en massa andra folk.

Natt!

bitchin' about it over and over

Kvalitetstid med pappa, riktig kvalitets tid. Vi spelade gitarr, pratade musik och han spelade en McFly-låt. Jag rös. Och filmade. Han hörde låten och kollade på accorden på samma gång ca 20 sekunder, sen kunde han spela den. Efter 2 ggr kunde han i princip spela den utantill. Galant tycker Kim!

Ikväll blir det kvalitets tid med andra delen av familjen. Skall entra mammas revir och släppa loss på begäret fullkomligt med Kajsa. Vi skall glo på McFly dvd:er å kränga gotte hela kvällen. McFly-tjat och tjat och tjat utan gränser. Så slipper bloggen och vänner bli lidande av tjatet då vi avreagerat oss i förväg. Bra så. Forumet agerar också avreagerings-mekanism, där kan man pladdra på för evigt utan att nån tröttnar. Man kan liksom lyfta lite på bördan. Ungefär som AA fast online. När forumet eller Kajsa inte är i närheten brukar Martin få agera boxboll för mitt tjat. Stackarn. Måste nog ge honom lön snart. Lön för mödan. Jag kan fan inte vara lätt att umgås med för folk som inte gillar Mcfly. Veckan innan och efter Juni-koncerten skall jag låsa in mig med Kajsa i en potatiskjällare i Norrland och sitta där med tvångströja en vecka, så jag inte skadar någon av allt tjat. 2 veckors karantän borde duga, en före och en efter koncerten. Sen räcker det kanske med vanlig terapi för att återgå till det normala igen.

Nu skall jag bege mig mot oääändligheten och viiiidare!

Later!

Real music.Gavin Degraw and Matt Willis.and then we went acoustic


don't expect results because the kids round here just don't give a -
nothing really matters nothing really matters at all
when all your dreams are shattered
everything is beautiful
Dance at Liverpool station

400 pers övade in en dans under 8 veckor, och körde dansen mitt på centralen i Liverpool för några dagar sedan för en mobilreklam. Mental.spazzing!

kaos. längta till england är jobbigare än att hantera ett uppbrott från en pojkvän! drives me completely mad.
100% normalt att vara mer intresserad av England än att vilja ha ett förhållande? Idag skall jag åka till pappsen min. Arbetsnarkomanen ska minsann få se på kvalitetstid! Om inget annat så blir han säkert intresserad när jag tar fram min födelsedagspresent till honom. Ja jag köper kvalitetstid med min familj. När jag ger dom presenter vill dom umgås med mig. Så gör jag med alla i samhället.she's my psycho girl, my psycho girlfriend
everything I say, she takes it the wrong way
she's my psycho girl, my living nightmare
she's everything I need but I can't stand her


Mate, Busted needs to come back! Busted och McFly kan slå ihop sig till en supergrupp! fyfan vad bra.

nakedness

Interviewer: Are you comfortable being naked in front of each other?
The guys: eehm...eeh...
Dougie: YES.

Well..
Dagen har spenderats på stan med Sara. Frukostfika på Espresso House, skulle ta en snabb-titt på HM och så, vilket resulterade i att vi besökte varenda affär i Malmö. Vi tog en sväng in i en sexbutik för att rent allmänt ragga upp nån läcker korsettgrej man kan använda som vanlig top (vi är mycket liberala gällande klädsel ja). Inne i denna affär springer vi in i Terese av alla människor på jorden. Hon e ju allt e busfrö.

NU ska ja jobba vafan! bråttom! Later!


just remember to smile smile smile

Krulltott idag. Cruel-tott. Annars? kutat runt i ärenden på stan som en galen gnu. lögn. spatserat i lugn å ro har jag. ingen stress här inte. fyfan va bra. jag har koll nu vettni. dessutom har kajsa och jag planerat in
2 dagar extra i England i Juni.  Den 17:e åker vi istället och spenderar 2 hela dagar i London först, innan vi beger oss upp till Nottingham och Edwinstowe. Good times!Sådanhär ro känner jag nog
just nu.


Later!

development.

Hade en diskussion (eller mest han som diskuterade) med en vän angående McFly. Han påstod att dom gjorde barnmusik. Jag påstod att alla fick ha sin egen åsikt. Men nu måste jag bara utveckla detta lite. Utvecklas inte band och deras musik? Tillexempel Spice Girls.. Kan man jämföra Wannabe med deras senare musik? Det är som att argumentera om vem som är snyggast, och ta en bild på Bella när hon är 6 år och en på Anna när hon är 25...

År 2004 var grabbarna minismå och gjorde popliknande musik som jag nuförtiden inte lyssnar lika mkt på som på deras senare låtar. Men anyways, jag anser inte att man kan jämföra tidigare verk med senare, utan istället se utvecklingen som naturlig och något faktiskt.Dom har numera sitt egna skivbolag och driver hela processen själva. Dom har dessutom skrivit sina egna låtar från början och Tom Fletcher i bandet har dessutom skrivit fler list-ettor än t.ex Robbie Williams och U2. Så visst kan vi diskutera McFly.

memory lane

Har känts lite halvknasigt och en smula tomt det närmsta dygnet.. Satte på "Silence is a scary sound" med McFly och förstod direkt. Man känner av när man inte lyssnat på musiken på ett litet tag.

För övrigt har jag försökt ta in det faktum att jag klarat examensuppsatsen, dessvärre inte med några större resultat då det känns fullkomligt sjukt. Idag skall jag förvandla min lägenhet till ett beboligt hem igen. Ser just nu ut som typ gaza-remsan (jaa, det är min blogg och jag kan skämta om opassande grejor och vara hur politiskt inkorrekt jag vill).
Ska vi köra en nostalgi-kick?uuaayyy

I MADE IT! I actually made it! Jag fick godkänt på min examensuppsats och har en bachelor's din language-migration-globalisation, med major in Communication in english (fast intyget inte är klart än). Nu skall det vilas ut och ätas gott. Har inte slappnat av på ett halvår! Har inte levt som en vanlig människa det närmaste dygnet, så nu skall det fantamej vilas och slappnas av! Det skall även firas rejält en annan dag! GRATTIS TILL MIG!!!!


Tomorrow it bangs

Gillar ni min direktöversättning? Imorgon smäller det. Awesome. Fast det smäller inte imorgon, snarare tvärtom. Imorgon skall det redas ut lugnt och fint, det är imorgon vi har seminariet, opponeringen på uppsatserna. Jag var panikslagen och livrädd igår, men efter ett svar från min lärare via mail lugnade jag ner mig. Det värsta som kan hända är ju faktiskt att jag får skitmycket feedback som kan göra min uppsats bättre om den inte bli godkänd. Så, då har vi rett ut det.

Annars? Jag har en känsla av att det ska bli en bra vår. Bara en liten tickling feeling in the belly att det kommer bli behagligt. Jag kommer plugga skumma men intressanta saker på lägsta nivån, lugn och ro ska vi ha, ingen stress eller press mer än nödvändigt och fan vilken harmoni vi skall känna. NU är det strax jobb! Hur sugen?

Later!


c-c-c-come on with me now

Big day ahead of me! Imorgon skall opponeringen planeras och jobbas med. HUR SATSIGT? Kan ni fatta att denna djävul till karusell snart är över? Om inte på Tisdag så e den det denna våren iallafall. Pluggat sedan jag föddes, kan inte minnas mitt liv utan deadlines, plugg-slit, viktigheter och seminarium. Jag var superinställd på att ta nästa examen utomlands i höst, vilket antagligen blir senare då detta slit tagit kål på mig. Känner mig alldeles matt i kroppen och kan inte tänka mig att plugga vidare utan en paus först. Vill göra nått som varvar ner mitt sinne lite, skulle kunna jobba på en hektisk restaurang för fysisk stress går utmärkt, men lilla hjärnan min behöver snart vila ut. Well well mate, belöningen för allt jag slitit med inträffar i Juni, och jag kommer icke mer tjata om nåt som har med McFly att göra mer i denna blogg. För då har jag nog inga vänner kvar.. he he... Kajsa och jag har dragit igång en separat gemensam blogg där vi kan avreagera oss och tjata hur mycket vi vill. Så där kan ni inte gnälla över tjat hö hö! tjat-bloggen heter addictiondeluxe.blogg.se för er som antecknar friskt!

Hörs vi imon då? Later mate!


I was just thinking. . .

Jag funderar och funderar. Och funderar. Jag funderar plötsligt på feminism. Jag är inte så insatt i feminismens organisations och liknande.. SÅ jag tänker mest ganska generellt på vad det innebär att kämpa för att kvinnan skall ha samma rättigheter som män. Jag är mosägelsefull när jag tänker på detta, för jag är emot feminism men för jämställdhet. När man kämpar för att kvinnor skall få lika rättigheter som män så markerar man skillnaderna och det faktum att det finns olikheter ännu mer. Hur då? Jo, ju mer utrymme man ger en sakfråga som den, desto större blir den/desto mer markeras problemet i den. Så när feminister kämpar för sin sak så markerar dom kvinnornas underlägsenhet ännu mera.

Denna tanke är ju hemskt konstigt visst? Hur skall man annars kunna få jämlikhet om man inte jobbar för den? Ja inte vet jag. Men att börja tänka bortom kön och tänka på individen istället kanske kan vara en start. Mänskliga rättigheter och det mänskliga värdet skall betonas istället, vilket kanske i det långa loppet kan medföra att könsfördelningen sakta upphör. Likadant tänker jag när det gäller förhållanden, och jag skall berätta för en pojkvän att jag skall umgås med en kill-kompis. Varför måste man berätta att kompisen är en kille? Om det bara är en kompis så spelar det väl ingen roll om det är en kille, tjej, get, hund, babian eller vad fasen? Detta har givetvis inte med feminism att göra utan tankemönstret. Att säga att det är en killkompis skapar automatiskt spänning och är fruktansvärt orelevant.

Detta tycker jag gäller det mesta i samhället. Man säger oftare att "det var en utländsk man" som gjorde ditten å datten, ist för att bara säga att "det var en man". Att betona saken gör att den växer. . . det negativa växer. Att betona kvinnligt värde betonar dess underlägsenhet, att betona att "mannen var svart" betonar i sin tur kulturella skilnader och "raser", när det i själva fallet inte finns några olika raser. Vi är alla människor å det skall inte spela nån roll om människa A är ljus, människa B är svart och människa C är grön. Man borde istället betona mänskligt värde i allmänhet och skita i alla andra faktorer så som kön, "ras" etcetera, det är först då som värdet kan jämställas.

It's done

Ha! Tappade en ostbåge i mitt ljusLämnade in uppsatsen inatt. Om den blir godkänd återstår att se.. och om jag bryter ihop under examens seminariet återstår även det att se. Men NU hörrni, nu har jag gjort allt jag kan och skall bara lugna ner nerverna innan det är dags att förbereda seminariet. coola bananer nu. Föresten! Udda händelse idag på jobbet. Min tillfälliga lagning i min tand (där det ligger en öppen nerv precis undertill) började isa och verka så inuta. Jag tog en verktablett. Tog 2. Gnällde lite. Lite till. Började sen undra vad som stod på, jag e inte den som är den när det gäller fysisk smärta.. Men nått stod inte rätt till. Det visade sig att smärtan lade sig när jag gurglade kallt vatten på tanden. Så jag fick stå med en liten kopp vatten bredvid mig vart jag än gick. När ja skulle cykla hem fick jag hålla den lilla muggen i ena handen hela vägen, tills jag kom på att det även hjälpte att sila in massa kall luft i munnen. Det var då jag andades frenetiskt hela vägen hem....
Med planer på att sitta uppe hela natten och gurgla vatten satte jag mig vid datorn och pillade klart med uppsatsen och skickade in. Sen fick jag en fiffig masochistisk idé att strunta i att gurgla och se hur länge jag kunde stå ut med smärtan.
Jag är en sån som brukar sitta och analysera smärtan mitt uppe i ett panik-smärta anfall. Typ "Hur ont gör det egentligen? Gör det verkligen såhär ont eller inbillar jag mig? Kan man inbilla bort smärta? Hur ont gör det i jämförelse med blabla? Undra hur långt tid det tar nu innan jag börjar gråta" Osv. Denna gången resulterade övningen i att smärtan successivt avtog. Hurra! Jag skall dock endå boka tid imorgon till tandläkaren.. tissingarna mina mår inge vidare rent generellt.

NU: somna till Vänner. Nighty!

.

idag är det dax. inlämning. jepp. hörs sen.


gissa 3 ggr!

"Recently I've been, hopelessly reaching..." Trallalala.
 
Har ni en aning? Jo minsann, vi åker till England än en gång och ser grabbarna live! HURRA! Den 19:e Juni på midsommarafton åker vi för 3:e gången innom 8 månader , denna gången beger vi oss till Sherwood Pines utanför Nottingham. Awesome. Great. Mental.just tell yourself, I'll be Ok

Okej lite fokus på viktiga saker nu. Fick en digital fotoram av pappa och pappa-sambo. Hurra! Den har jag pillat med idag, lagt in bilder via usb-minne och sitter och stirrar mig blind på det fantastiska påhittet. Awesome.Fick en underbar liten tavla av Kajsa i julklapp. Hon hade skrivit upp en massa underbara McFly-låtrader i olika typsnitt och storlekar. Jag grät på allvar när jag öppnade paketet. Så fint och genomtänkt och berörande då vi delar den musiken och minnena från den tillsammans. Jag gav henne en tavla med McFly med haha! Så lika tänker vi. Men min bestod av ett stort kollage med bilder från resorna och koncerterna:


 

Har inte mått så vidare bra idag, tröstar mig med bravo juice och en tidig säng-gång. Om jag blir sjuk nu inför examens-kaoset så lägger jag upp mitt liv på ebay och döper om mig till Arne. Nighty!


Coconut cream and coffee color thighs
Jag är lila. Och trött som fan. Försöker lista ut hur man skriver text bredvid bilden.. alltså flera rader..så att bilden är mitt i texten. Right? Lyckades en gång då det blev nått fel och plötsligt satt texten där... Hur? I don't know.
Ska snart börja plugga igen. På tal om.. Hur fasen gör man så sidnummerna i ett word-dokument börjar på sidan 3? Alltå så att de första sidorna ej har nummrering. Aja.

Later!

when life has been unkind, and you're losing your mind

Stormen före lugnet kanske man kan kalla det. På onsdag lämnar vi in uppsatserna. Yes we do. And its gonna be awesome. Not. Jag är egentligen pissnervös och skräckslagen, men all förträngning bedövar paniken. Jag har kämpat och jobbar fortfarande med den, men känner fortfarande en fruktansvärd orättvisa. Rätt handledning hade gjort att all denna panik aldrig ägt rum. Mailat både lärare angående detta, och csn angående panik med studiemedel pga detta...
Kul. Verkligen. MEN people, vi kämpar vidare och vidare och vidare. That's the end of that tune.And btw, vi är inne på att ta oss en Englands-tripp igen i sommar och se grabbarnas sommarspelning. Denna gången är det dock inte London, eller nära en civilisation över huvudtaget, utan alla 3 spelningarna hålls i diverse "skogar" i Westonbirt, Sherwood och Dalby. Dom har en deal med the forestry commission, att ha spelningar på udda ställen så det skall bli nice. Checkar vidare med det, biljetter finns kvar iaf. Great mate.

Later!out of time

so good you got to abuse it
so fast that sometimes you lose it


Tacos Chailatte lyxkladdkaka Bål Mys Sara Terese Kajsa Kim. nyårsafton.Vi saknar NorrLater my dear!

RSS 2.0