Burn baby burn

Sjukaste värme!! Skulle sola innan och stoppade på pengar och steg nöjd och glad in i solarie-rummet. Märker att dett är omänskligt extra varmt och solariet är skoll-hett. Alltså inte alls som der brukar vara utan näst intill att det inte gick att ta på plattan där man ligger. Jag lade mig *aaow aoow aoow* sen satte de igång, och jag kunde ligga i 10 min innan jag faktiskt fick avbryta och gå upp. Jag är inte den som är den, men det kändes som jag låg på en spis som blev varmare å varmare. sjukaste! funderar på att skriva och klaga till solariet, för det gjorde verkligen ont... Lite färg gainade man iaf:


*badabaaam*

Okej chicos y chicas, jag har finally äntligen hittat min soulmate. Den heter HP Photosmart R740, ett efternamn jag med största sannolikhet skall ta när vi gifter oss. Den är (självklart) rosa och liten å söt. I'm in love people. Minneskort samt försäkring fick sötsaken och vi skall vara tillsammans för evigt och alltid.


Jag å Maddsan var på Bageri Cafeet och krängde lunch.

image196



Fiiiin vit kort trench på veromoda, puss älskling, och det nya rosa tillskottet





allergisk mot redbull?

Igår blev jag full. Jag drack 2 energidrycker på rad och kände onykterhetsfeelings fick gå in på toaletten och sätta mig å andas. Funderade på Sara som inte blir påverkat av någon form av koffein. How is it possible? Jag blir onykter och somnar inte förän inpå morgonkvisten om jag dricker redbull. En gång fick vi redbull gratis på skolan och jag inhalerade all of it och fick niagara näsblod.

Shit vad trist det är utan bilder.. hold on, det kommer! Imorgon skall jag besöka mobilia och flörta mig till en läcker liten kamera.

Ska dammsuga..Kommer sen...
 

image195

tillskott till familjen

Okej allehopa, the issue is this, jag skall köpa en digitalkamera. Min gamla vill inte längre starta, en liten detalj-funktion jag vill att min kamera skall kunna hantera...
Vill ha en extremt liten kamera kanske runt tusenlappen med runt 6 mp till att dokumentera hela vår vardag, ej att ta fancy bilder direkt.. tips? råd? avråd? Nu blir det snart en jäklans massa foto i bloggen!


LillFrida

Tänker tänker tänker på lilla Frida som är ute och flänger i Australien nu. Hennes sista vecka i Austr. med töserna är på ingång, och dom drar vidare till Thailand och Malaysia om jag inte har helt fel för mig. Är så glad för hennes skull, hon har verkligen sett fram emot detta ett tag. Hon åkte i September och hem kommer hon i April och jag kan inte vänta!! All lycka till dej sötnöt! Kolla hennes profil på resedagboken som uppdateras med jämna mellanrum

Kärlek.

oversize höns

Sätt reklamen för IKEA? "Du behöver ett lugnt rum".

En brud som går ifrån jobbet, där alla kollegor är oversize höns, åker ner i hissen där alla människor är oversize höns, tar tunnelbanan där alla passagerare är oversize höns och entrar sin villa där hela familjen är oversize höns. Sen går hon in i sitt sovrum ensam och sätter sig i en fåtölj och slappnar av.
Alltså jag fick shivers down my spine av den reklamen. Jag har drömt otaligt många mardrömmar där min familj och alla runt mig antingen försvunnit, förvandlats till otäcka saker eller på något vis blivit konstiga. Oftast har jag drömt att alla i hela världen förvandlats till något sjukt läskigt och jag är den enda som finns kvar.

Den reklamen fick mig en smula illamåendes.

a cup of tea, Jigsaw?

jag bor i en skräckfilm. min hisshall här ute är helt mörkerlagd(strömavbrott av stormen?) dessutom bor Jigsaw från Saw-filmerna under min säng. när jag har varit på toa mitinatten tar jag ett kliv över hela min lägenhet och kastar mig som en fotbollsmålvakt ner i sängen. det är ett under att jag inte drömt om saw-filmerna ännu, kanske e tidsfråga.
det är min absoluta fasa, att drömma att jag är ett offer i saw. det är den filmen jag är mest rädd för i hela världen. just för att den är så smart och bra, jag är rädd att den ska ge folk idéer. sett saw 4? den va skitbra, normalt också att man börjat ta Jigsaws parti nu..  så jag kanske ska locka fram honom ur sängen å bjuda på en kopp té?



I got it!

Okej Jennsan, vi kan åka till Turkiet, Malta, Sicilien eller Cypern i sommar. där e varmast!

Nu vet jag

Saker jag lärt mig idag:

  • Inte hoppa på cykeln runt ett hörn. då kör man på folk.
  • Inte strunta i att äta ordentlig mat på 8 timmar. då får man huvudverk.
  • Det tar typ halva dagen att åka stadsbuss till Bunkeflostrand.
  • Bunkeflostrand tillhör Malmö, men ligger egentligen utomlands. hellst i Danmark. Jag var ganska övertygad om att jag entrade öresundsbron ett tag under bussresan. ja för det var inte en färd, det var en resa.
Nu är jag snart fullärd.


posten-lööv

en elefant balanserade på en liten spindeltrååd

Idag fick jag nästan en stroke. det är sant. jag höll på att fullkomligt kolappsa av tristess på jobb.  varför skall vi som har kompetens att koda och köra hela maskinen och hela den baletten stå å plocka fladder-lappar från rullbandet?
(Fladder= sånt småtjafs krimskrams, tex svarstalonger från tidningar, dom allra minsta onödigaste jevligaste små tunna sakerna som går att skicka per post). why in the name of posten skall vi stå där va va va? vi förväntar oss särbehandling på allta högsta nivå. Prinsesstårta och egna kontor ska vi ha.

Uträttade tio toalettbesök (sittandes på toastolen stirrandes ner i golvet), som gav resterande arbetskollegor all frihet att misstänka mig för diverse magsjukdomar. Alltså jag undrar undrar fortfarande varför man blir hungrig under postens tak. direkt blir man hungrig. spelar noll roll hur mkt du tryckt i dig innan jobb. sjukastesjukast. det är det hetaste samtalsämnet på posten. det där med hungern. ett annat hett samtalsämne är även hur länge folk jobbat där. och hur ofantligt tråkigt det är. Ett samtal mellan 2 postare som inte känner varandra så bra kan gå till såhär:
a: Hur länge har du jobbat här?
b: typ 3 månader. dudå?
a: aah typ ett halvår eller nått.
b: okej.
(tystnad..ganska länge)
b: shit va tråkigt. asså ja vill bara hem.
a: ja shit asså. man blir så sjukt hungrig här med.
b. eh ja! shit asså.
(tystnad. skitlänge)
(det kommer inga brev för tillfället och bägge tar upp sina mobiler å låssas pilla lite)


så jevla typiskt!

maräng-helvete

attans och tusen miljoner gånger attans.
Dagen startade otroligt bra med uppvaknande kl 09.00 och entring av gymmet vid 10. och alla var glada o lyckliga.
Sen upptäckte jag marängerna som blev över efter tårt-baket i söndags. shit shit shit.
Jahapp, där sket det sig rejält.. Nu måste jag leta igenom hela lägenheten efter fler gömda sötsaker så jag kan bli av med skiten. Är inte ens sugen på något, men finns det där så finns det där.

Oh well, mår lite bättre av tanken på att jag fullkomligt vinglade ut ur gymmet av utmattning. Imorgon blir de kondition med Petra, joy!



Update! Nu är marängerna slut.

when it does not make sense

I'm crying my heart out for no reason.
Will it take an eternity to figure out?
Can things be left unsaid,
or will they come out eventually?

Too hard to handle. Too fragile to deal with.

Hääj

Alltså ja, jag vet att jag har en blogg. Men jag är så exalterad över min nya vardag haha! Har så mycket jag kan göra med min tid nu när jag inte kommer ha några lektioner i vår. Har startat upp min träning nu igen, finally! Jag och Petra besökte Friskis i förmiddags, schöönt. Jordens förmodligens onödigaste inlägg.

GODNATT

obsession


We say lets hang up on 3 but we don?t ever do it
Aint it crazy how after all this time
We got that you hang up no you hang up kinda love

image194

Okey here it goes

Efter endless tjat från mamma min, samt från samtliga som försöker förstå sig på det jag pluggar, så kommer här nu en (förhoppningsvis) förklaring av mitt program/kurserna jag läst och skall läsa och vad ja ska läsa sen och vart det förhoppningsvis skall ta mig vidare. Okej:

Mitt program heter Language-migration-globalization, vilket jag läser på IMER-avdelningen på Malmö Högskola.
Mitt första år bestod av kurserna Communication in English I & II.
Under CIE 1 läste vi mycket romaner vilka vi sedan skrev uppsatser om och diskuterade i kreativa seminarier. Böckerna präglades av ämnen som rasism, identitet, moral, illegal migration, etnicitet, klass, kön. Vi hade även ämnen som english phonetics (grundconceptet av det engelska språket, olika accenter, dialekter, uppfattningar vi bildar av olika dialekter etc), det var en väldigt kreativ baskurs.
Under CIE 2 läste vi även romaner, där vi fördjupade oss mer i morala frågor såsom förra terminen. Vi jobbade även med projektarbeten, där min grupp arbetade om uppfattningar samhället bildar av den brittiska respektive amerikanska accenten. Under båda kurserna övade vi mkt retorik, academic writing, analytiskt och kritiskt tänkande i mångkulturella frågor.

Under mitt andra år läste vi IMER-kurserna I & II.
IMER 1 var en smula mer teoretisk än CIE, och bestod av mestadels hemtentor, lectures samt enstaka seminarier. Under kursen läste vi migration&politik, integrering&segregering&mångfald, identitet&samhället, identitet&media&rasism.
IMER 2 bestod av ämnena inklusion&exklusion&politik, migration&flyktingpolitik&ekonimisk integrering. Vi övade metodologi och skrev sedan B-uppsats där min grupp skrev om miljöflyktingar och hur klimatförändringarna påverkar oss som befolkning.

Detta var de 2 stora delmomenten i programmet. Sedan fick vi en valbar kurs där jag läste Human Rights, där vi studerade mänskliga rättigheter i relation till lagar, politik, religion samt ur en filosofisk synvinkel. Mäktigt imponerad! Läs den om ni får chansen.

Utdrag ur IMERs hemsida:

"Som student vid Malmö högskolas utbildnings- och forskningsenhet IMER - Internationell Migration och Etniska Relationer - utbildas du för att kunna ta till vara de utmaningar och möjligheter som det mångkulturella samhället erbjuder, vare sig arenan för förändringar är global, regional eller lokal.

Våra utbildningar handlar om stora, grundläggande globala samhällsprocesser och de konkreta och skiftande konsekvenser de kan ha på samhälle och individer. Vi utbildar och forskar i frågor som: demokrati, mänskliga rättigheter, migration, etnicitet, integration, fred och krig, kultur, moral, etik, mänsklig kommunikation och språk".

Vad kan man bli dårå?
Alltså IMER ger en akademisk examen, och är ej yrkesinriktat= ger ingen titel. Du kan jobba innom den offentliga sektorn med diverse saker beroende på din inriktning (UD, organisationer, migrationsverket, departement som jobbar med mångkulturella eller migrationsinriktade frågor osv). Ett exempel på var en specifik gammal IMER elev jobbar i dagens läge är The Global Commission on International Migration. Personligen skulle jag vilja arbeta med något som är anknutet till FN på ett eller annat sätt, då organisationen intresserar mig personligen.

Jag kommer ta min kandidatexamen i höst, vilket är den första examen du kan ta på Universitetet/Högskolan. Jag är mycket intresserad av att ta min uppföljande Master examen i USA (alternativt England eller Australien), och eftersom IMER inte finns i konkret motsvarighet utomlands så kommer jag att ha kompetens att ta examen innom International Relations, International Migration eller liknande.

Kan påpeka att mitt program är ett internationellt sådant med många utbytesstudenter varje termin och all undervisning/literatur/komunikation och betygssättning drivs på Engelska. Vi får alltså inte IG, G och VG utan betygssystemet ECTs som innebär A B C D E F och FX. Det finns dock ett motsvarande program på Svenska också för dom som känner för det.


HOPPAS att saker är lite klarare för er som undrat i evigheter nu =)

föresten vaa!

fresten så fick vi C på vår mögel kassa presentation. de e snudd på VG (vilket e de högsta på universitetet sörrö).
jag kan känna lukten av FN-skyskrapan, nu e d e inte långt kvar *flina* I believe we can expect a call from the president any day now.

Arrivederci!

born to be nerdy

GONATT. nu har jag skrivit fråga nr 1 i tentan. Im guhuhuud. känns toppen hittils men peppar ta i trä, för ja kommer säkert ligga utslagen med stress exem runt middagstid imorgon och be folk om självmordstips.
neee, de ska gå skitbra. tålamod är en fiskares bästa vän!
Adjö alla ni femtioelva folk som läser denna nörd-blogg  om alla nördiga nörd saker jag nördar mig med :D

Pussel å kräm!

kimsalabim

Structure my friends!!

Onsdag: tusen ärenden + hämta hemtenta + låna en bok + skriva en fråga på tentan + känna harmoniiii.
Torsdag: skriva en (hellst 2) frågor på tentan + känna harmoniiii
Fredag: möte hos studievägledaren + skriva sista frågan på tentan + lämna in tentan + feel the löööv
Lördag: Tvätta + möta upp Isabella för fika + träna som en gnu + städa
Söndag: Träna som en gnu + jobba + leka med Mami + much much löööv and harmony


too much love





ååh sorry för allt McFly-tjat! Jag ber inte längre om ursäkt.

:D


killing me softly...eehh

ÅH helvete. jag går under. långsamt. plågsamma tankar. plågsamhet. ååh. nä. men ååh. bort bort. nuuu.

godnatt.

kom igen nuurå

Oj nu skenar besökarantalet iväg totalt. Vad händer people! kommentera! :D säg nått! vem e ni lixom!!

Tell me please pretty please, with sugar on it?

pest eller kolera?

Hur vet man vilket sätt man skall hantera situationer? Hur fasiken skall man veta? I efterhand säger man ofta 'men ååh vad nojig jag var i onödan', men ibland säger man faktiskt 'ja kolla sicket helvete det blev'. Hur blir det denna gången undrar jag? I wanna know, because its killing me.

Fernando and I

Denna dagen har präglats av descriptive, metaethical and normative relativism av Fernando Tesón. Come again? säger ni. Detsamma säger jag. En riktig nagelbitare till kapitel i boken, men jag börjar nog få ordning i hjärnkontoret nu känns det som. Nu ska vi äta thaicurry-maat! Jag och Fernando önskar er alla en lovely evening.

Hörs sen!

bara en massa massa

' Cause times likes these remind me
that I've got to keep my feet on the ground


Djävulen i min nacke har förvandlats till en vanlig hederlig nackspärr. schönt. Har spenderat dagen med massa mys, massa vaniljté, massa McFly-klipp och massa läsa. en hel del massa helt enkelt. har tydligen inget toapapper kvar så jag får duscha efter varje toabesök. gå och köp toapapper säger du då, men sörrö jag har inga pengar. eller jo jag har pengar, men jag lägger bara pengar på tråkiga saker när det verkligen blir outhärdigt utan respektive saken. jag behöver känna panik innan jag inser allvaret i saker. det gäller rent generellt alltså.
Question: Varför kan man inte sätta youtube-klipp på repeat, eller kan man det?

Bacio!

The fourteenth Dalai Lama claimed:

. . . It is not enough merely to provide people with food, shelter and clothing. The deeper human nature needs to breathe the precious air of liberty.

eeh chokladpopcorn?

Har ni hört om phenomenet? Jag passerade godishyllorna (eh okej ja skulle kööpa godis..) och får syn på en låda mitt bland hyllorna där de står popcorn med chokladöverrdrag. eeeh? alltså. man kan faktiskt inte lägga choklad på allt. fast kan man ha choklad i pannkakor så kanske man kan ha choklad runt popcorn. man kan ju faktiskt allt om man vill. who am I to speak, jag har ju dippa till popcorn.

Lillebror Beethoven

Jag pratade med mamma i tele nyss, och hör lillebror plonka på sin mastodont keyboard han fick i julklapp. Helt plötsligt hör jag Mendelssons bröllopsmarsch. eeh? Sen börjar han plonka på Für elise. Grabben är 11 bast och vi är alla mäktigt impade. Vi var säkra på att han skulle spela "dra fingrarna över tangenterna" och typ använda keyboarden som boxboll eller spela Linkin Park. Nu går han runt och ställer tusen frågor om Beethoven till stackars mamma som är ganska minimalt påläst om denne herre. nu spelar lillebror bara klassisk musik. faktiskt ganska komiskt. vilken talang.

icke lätt

okej update. jag överlevde färden till skolan och tillbax med hjälp av en snäll Jennie som gärna assisterade och tog emot klag på löpande band från min sida. creds till henne för att hon höll masken genom alla svordomar...
nu dricker jag vaniljté och ska försöka läsa. hela huvudet dunkar och nacken är nästan avdomnad av smärta. skall upp till Frida på 6:e våningen här i huset ikväll och få en mastodont-stark verktablett av henne. sån man blir lite blullig av nästan. en redig painkiller. snäll e hon.


painkillers por favor?

Hej gott folk! Jag är mkt skadad. faktiskt väldigt mkt skadad. sträckte nacken inatt och kan nu inte röra mig på nått håll. måste lyfta upp huvudet med händerna när jag skall resa mig o dylikt. otroligt frustrerande och smärtsamt till max. har aldrig varit med om en smärta som denna och jag har gått runt med sprucken blindtarm.. jag lider.
Sitter i telekö till vårdcentralen, har varit nr 6 i 15 minuter nu. femtonminuter! vad har dom att säga som tar sån jäkla tid? kan jag gå före alla om jag garanterar att mitt samtal tar max 40 sek? jag vill bara ha knark mot smärtan och en läcker krage, tar ju en minut att fixa. dom kan tillochmed kasta ut kragen genom fönstret, jag behöver inte ens gå in!
jalla ostfralla jag lider! det e faktiskt inte skönt att sova sittandes och gråtandes på snedden *spottar å fräser* kom igen nu vafän! Kära Tomten, om jag överlever detta lovar jag att aldrig mer be om nått annat någonsin.

The truth about me

I am a frightening woman whose fear ate my sanity

Mcfabulous



McFly med omänskligt överdrivet skitbra "star girl". Alltså guys, multiple marriage is allowed in some countries...

Jag har hört att det är farligt för psyket att uppleva exakt samma sak i mer än typ 24 timmar. jag har även hört att man dör om man inte sover på 6 dagar. jag har också hört att riskakor inte täcker hela kostcirkeln.

please send me to heaven next spring

Vill verkligen till usa nästa vår. vill verkligen ta min master där. vill så mycket så jag nästan får gåshud. pretty pretty please! det är så mkt som skall fixas, alla poäng skall inskaffas, kandidatexamen skall klaras, scholarship skall fås, csn ska pratas med, skolor skall hittas och ansökas till, och så skall lilla vovven klaras av att lämnas..mööh..

får nästan feber av alla tankar och längtan och hopp.



Kollar på Napoleon Dynamite. ni som inte sett den borde se den typ..igår.

image193

kimsaan

David sluta snoka xD

Världens bästa arbetspass, med typ 0,2% arbete och 500% sitta på rullbanden och asgarva åt saker som inte skulle varit lika roliga om man inte varit så omönskligt trött.

blogga?

men oooj

Får kramp i alla nerver. Berg o dalbana på ingång!!

Neger

Jag använder ordet 'neger' när jag beskriver en 'sådans' utseende. Det ordet refererar jag endast till utseende. Blir aningens trött på folk som säger 'oooh så kan du ju inte säga'. När folk hyshar ner saker blir det automatiskt tabu och oaccepterat och ordet blir negativt laddat automatiskt. När du hyshar ner det låter du det ta mer negativ plats.
Precis som jag säger blondin, indian eller kanske faktiskt till och med blatte. Jag må ha mkt fördomar, vilket vi alla har varesig vi vill eller ej, men jag skulle aldrig använda ordet blatte eller neger negativt och generaliserande gällande folkslag etc. Jag gillar inte ordet Afrikan på negrar då jag inte refererar till personen på ett identifierande sätt över huvudtaget utan endast utseendemässigt. Jag kan ju inte veta om negern ifråga är specifikt Afrikan. Det har inte med saken att göra var människan kommer ifrån eller vem den är, bara hur den ser ut. Jag gillar heller inte ordet 'svart' eller 'mörkhyad', för svarta e dom väl för bövelen inte och mörkhyade kan ju komma i flera tusentals nyanser. När jag skall förklara utseendet på en neger så säger jag faktiskt neger. Totalt neutralt, fastän samhället förmodligen inte uppfattar det på samma sätt. Faktiskt.

if you could be kind and kill me?

Oh lord.
Pga utställning med ena vovven i GBG sitter jag nu barnvakt åt Maddes andra vovve Martini. Han släpptes av så vackert klockan 06.00 and it was truly a great time for everyone. I min fantasi somnade jag om när vi kommit in och vaknade ca 12.30, men i verkligheten lekte smågrabbarna 'hela havet stormar' samt 'jag är en bulldozer som har kommit för att utplåna dig' hela morgonen på min mage. Min plan att plugga idag fick genast packeteras om och återvinnas som morgondagens plan då jag tror jag fått en smula feber av omänsklig trötthet.
Please Madde säg nu att lilla Kicker blev multi-champion of the decade i GBG.



guuudis

(Kim å kajsa äter godis:)
Kim: Ge mig en sån rosa vit sak.
Kajsa: Jag tror inte det finns fler..
Kim: Jag vet jag tog bara 2, men fortsätt leta, försök hitta en..

RSS 2.0